Food Zo maak je een Italiaanse limoncello taart!

Zo maak je een Italiaanse limoncello taart!

Shop nu bij een van onze partners

Limoncello is niet alleen maar lekker om te drinken, want in taartvorm smaakt het zelfs nog beter! Deze taart kost misschien iets meer tijd om op tafel te krijgen, maar dan heb je ook echt wat. Geloof me, iedereen kan deze heerlijke, frisse taart maken. En don’t worry, de alcohol verdampt in de oven, dus iedereen kan er van genieten. 

Prep time

20 min.

Bake time

50 min. op 160 graden (ronde bakvorm van 24 cm)

Lees verder na de afbeelding

View this post on Instagram

One of my first and very favorite recipes on my blog in 2010 was this✨little lemon layer cake✨It’s a small cake made in a 6” cake pan (linked on the site, don’t worry), cut in half and stuffed with my microwave lemon curd. But here’s the real deal: the frosting is just WHIPPED CREAM. It’s ethereal; it’s exactly what you need to balance tart & tangy lemon. Normally, I love cream cheese frosting, but it’s not welcome here, IMO. Thin tiny cake makes 6 small slices, but it only lasts one day in my house, thanks to my lil’ lemon lover of a daughter. Speaking of her, thanks for all the💋SWEET💋words on my post last night with her squishy face. 👧🏼 I’m working on a blog post right now with all of the book tour details, friends! So far, we’ve got Austin, Dallas, Chicago, Seattle and Portland! Yes, I’m finally making it up to you for cancelling in Seattle last tour! ❤️Also, East Coast people, fret not, it’s next! But it’ll be June+! #lemon #lemoncake #lemonlove #layercake #whippedcream #buttercream #buttercreamcake #minicakes #minicake #foodbloggers #dessertporn #easyrecipe #easyrecipes #smallcakes #cookingfortwo #booktour #layercakes #feedfeed #thekitchn #buzzfeast #huffposttaste #rrmagfan #bareaders

A post shared by Christina Lane (@dessertfortwo) on

Ingrediënten

6 eieren
2 citroenen
100 gr. boter
225 gr. suiker
500 gr. ricotta

2 eetlepels bloem
5 eetlepels limoncello likeur
100 gr. amandelen (fijngemalen)
175 gr. cantuccini (amandelkoekjes)

 

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 160 graden en vet je de springvorm in. Voor de zekerheid kun je de bodem en zijkanten ook nog bekleden met wat bakpapier.
  2. Je begint met het maken van de bodem van de taart. Maal de cantuccini fijn (met een mes of in een keukenmachine), smelt de boter in een pannetje en roer dan de koekkruimels erdoor. Verdeel vervolgens het bodemmengsel over de bodem van de vorm en druk dit goed en stevig aan.
  3. Rasp dan de schil van één citroen en pers het sap van beide citroenen. Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg hier de fijne amandelen, ricotta, bloem, citroensap en -rasp en limoncello aan toe en meng dit alles goed door. Als het een egaal beslag is kun je het bovenop de bodem in de vorm gieten.
  4. Bak de taart voor ongeveer 50 minuten. De taart hoeft niet helemaal gaar te zijn om hem uit de oven te halen. Doordat de taart nog nagaart uit de oven wordt hij nog wat harder. Als je hem te lang in de oven laat staan, zal hij gaat scheuren en dat wil je niet!

Ter garnering kun je bij het serveren nog wat poedersuiker over de taart strooien. Limoncello taarten bestaan er is heel veel verschillende soorten en maten, wees dus niet bang om te spelen met vormen of decoratie. Lemon curd past er bijvoorbeeld heel erg goed bij!

Buon appetito!

Uitgelichte afbeelding: Pinterest

Shop nu bij een van onze partners

Wij waren bij The Streetfood Club in Utrecht!

Ben je op zoek naar een restaurant waar je die perfecte Insta foto kan maken en waar het eten ook nog eens super lekker...

Hier eet je dé ul-tie-me hamburgers!

Er gaat niets boven een heerlijke burger! Wij zijn opzoek gegaan naar de plekjes waar je dé ul-tie-me hamburgers kan eten. Lees snel verder! 1....

Zo maak je een Italiaanse limoncello taart!

Limoncello is niet alleen maar lekker om te drinken, want in taartvorm smaakt het zelfs nog beter! Deze taart kost misschien iets meer tijd...