Lifestyle Demi Lovato spreekt zich uit over body positivity

Demi Lovato spreekt zich uit over body positivity

Shop nu bij een van onze partners

In een wereld vol fitgirls op Instagram met perfecte lichamen en Victoria Secret-modellen met een normaal figuur die al in de categorie ‘plus size’ vallen, kan het soms lastig zijn om je eigen lichaam te accepteren. Vandaag praten we over de struggles die je soms hebt door de ‘standaarden’ van de maatschappij. 

Een voorbeeld van een celebrity die veel issues heeft gehad met haar lichaam, is Demi Lovato. Gelukkig gaat het nu weer beter met de zangeres. Ze is wat aangekomen, waardoor ze nu weer op een gezond gewicht zit. De laatste tijd omarmt ze haar figuur en dat durft ze ook te uiten op social media. Onlangs heeft ze onderstaande berichten op haar Insta story gezet. You go girl!     

Figure shaming

Inquistr, een Amerikaanse nieuwssite, posste een foto van Demi met de titel: ‘Demi Lovato appears to have a fuller figure after working up a sweat in LA’. Demi voelde zich verontwaardigd: “Ik ben meer dan mijn figuur!” Op haar Insta story vertelde ze dat ze het niet vindt kunnen dat koppen van nieuwsartikelen gaan over iemands figuur.

Niet realistisch

Als je kijkt naar de standaarden voor vrouwenlichamen, is het niet gek dat vrouwen zich snel onzeker voelen. Je hoort veel over body positivity, maar ondertussen zijn alle Instagrams models nog steeds broodmager, inclusief thigh gap en sixpack. Wat vaak vergeten wordt, is dat Instagram vaak hun fulltime job is. Ze hebben de tijd om 5/6 dagen per week in de sportschool te staan en dure gezonde voedingsmiddelen te kopen, die veel bereidingstijd vereisen. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als Photoshop. Dit soort accounts voldoen niet aan de realiteit van een normaal leven. En dat vergeten we net iets te vaak.

Eetstoornissen

Als de onzekerheid over je lichaam je leven over gaat nemen, kan dat het begin zijn van een eetstoornis. Demi Lovato heeft haar eetstoornis overwonnen, maar er zijn veel (jonge) meiden die getriggerd worden door foto’s op Instagram en in tijdschriften. Naast anorexia is er een nieuwe eetstoornis bijgekomen: orthorexia. Hierbij ben je zo geobsedeerd door gezond eten, dat het je leven overneemt. Deze ziekte gaat hand in hand met de fitgirl-hype. Maar is iets nog gezond wanneer het je leven overneemt en keuzes beïnvloedt?

Laat je niet gek maken

Gezond eten en sporten is belangrijk, net zo goed als dat overgewicht ongezond is. Maar durf alsjeblieft gewoon te genieten, bijvoorbeeld op een terras met een wijntje en een bord met bittergarnituur, of van een patatje mét mayo. Je hoeft geen maatje 34 te hebben om een mooi figuur te hebben. Girls: let’s rock those curves!

Uitgelichte afbeelding:

View this post on Instagram

Oh hey 🍑

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Shop nu bij een van onze partners

Wij waren bij The Streetfood Club in Utrecht!

Ben je op zoek naar een restaurant waar je die perfecte Insta foto kan maken en waar het eten ook nog eens super lekker...

Hier eet je dé ul-tie-me hamburgers!

Er gaat niets boven een heerlijke burger! Wij zijn opzoek gegaan naar de plekjes waar je dé ul-tie-me hamburgers kan eten. Lees snel verder! 1....

Zo maak je een Italiaanse limoncello taart!

Limoncello is niet alleen maar lekker om te drinken, want in taartvorm smaakt het zelfs nog beter! Deze taart kost misschien iets meer tijd...