Lifestyle Story time! Hoe mijn leven na mijn borstverkleining veranderde

Hoe mijn leven na mijn borstverkleining veranderde

Shop nu bij een van onze partners

Mia* was zeventien jaar toen zij koos voor een borstverkleining. Zij ging al jaren door het leven met nek- en rugklachten. Mia vertelt over haar ervaring met deze operatie en over de mogelijke complicaties die de ingreep met zich mee kan brengen. 

“Ik had vanaf mijn tienerjaren al enorm last van mijn nek en rug. Dit werd door het gewicht van mijn borsten versterkt. Op een gegeven moment was ik dat zat en had ik zoveel hoofdpijn en rugklachten, toen ben ik gaan nadenken over een borstverkleining. Ik had een programma op de televisie gezien waar werd verteld over borstverkleiningen. Door dit programma werd ik op het idee gebracht om een borstverkleining te nemen. Dit was ongeveer eind 2016. Ik heb vrijwel meteen het besluit genomen om de operatie te doen. Ik was nog best jong, namelijk zeventien jaar. Ik had nog niet nagedacht over dat mijn borsten misschien de oorzaak konden zijn van mijn klachten. De klachten die ik had, komen veel voor in de familie, dus het was ook niet vanzelfsprekend dat mijn borsten de oorzaak waren”, vertelt Mia.

Na de verwijzing
“Januari 2017 heb ik een afspraak gemaakt met mijn huisarts. Hij vroeg naar mijn cupmaat en naar de reden van de borstverkleining. Toen ik vertelde over mijn klachten ben ik doorverwezen naar een polikliniek. Hier had ik een gesprek met een verpleegkundige. Zij heeft mij toen onderzocht en gekeken of de operatie vergoed kon worden. Gelukkig werd het vergoed. Ik was natuurlijk nog minderjarig, maar dit was geen probleem. Ze hebben, denk ik, gekeken naar of ik nog zou groeien. want ik was namelijk al uitgegroeid.” 

“Ik herinner me nog dat ik wakker werd en dat er letterlijk een last van mijn schouders viel.”

De dag van de operatie
“Eigenlijk is alles heel snel gegaan. De operatie was al op 7 april 2017. Om 07:00 uur ‘s ochtends moest ik in het ziekenhuis zijn. Ik mocht voor de operatie niet eten. Om 09:10 uur werd ik opgehaald door de chirurg. Hij vertelde mij voor de operatie wat er allemaal ging gebeuren. Ik heb heel weinig meegekregen van alles, omdat ik zo zenuwachtig was! Ik werd onder narcose gebracht, dus toen was het even zwart. Voor ik het wist werd ik weer wakker in de uitslaapkamer en was het gebeurd. Ik ben vijfhonderd gram aan gewicht kwijt aan beide borsten. In totaal was ik dus 1 kilogram kwijt! In de uitslaapkamer was ik erg moe en misselijk van de narcose. Ik herinner me nog dat ik wakker werd en dat er letterlijk een last van mijn schouders viel”, vertelt Mia lachend.

“Ik ben vijfhonderd gram aan gewicht kwijt aan beide borsten. In totaal was ik dus 1 kilogram kwijt!”

Mijn reactie op mijn nieuwe cup
“Mijn cupmaat was 75G. Ik zou na de operatie naar een 75D gaan. Mijn borsten zaten nog in tape, maar ik zag de vorm en ik dacht: Wow, zijn ze echt zo klein?! Toen ik mijn borsten zonder tape zag waren ze natuurlijk blauw en rood, maar ik was heel tevreden met het resultaat. We zijn nu twee jaar verder en het enige wat ik aan de operatie heb overgehouden is dat het gevoel in mijn tepels nooit meer zal zijn zoals het was. In het begin voelde ik ze helemaal niet, maar dit begint lichtjes terug te komen. De onderkant van mijn borsten voel ik al twee jaar niet meer. Dit is natuurlijk wel een nadeel, maar het is niet dat ik spijt heb van de operatie. Ik heb er mooiere borsten voor teruggekregen en heb geen last meer van de klachten die ik eerst had.” 

“Zelf raad ik iedere vrouw die last heeft van klachten door haar borsten deze operatie aan. Ik zou, als het zou moeten, deze operatie zo nog een keer doen, zelfs als het niet vergoed zou worden. Deze operatie is een van de mooiste dingen die is gebeurd in mijn leven”, sluit Mia af.

*Verzonnen naam uit privacy-overweging

Uitgelichte afbeelding:

Shop nu bij een van onze partners

Wij waren bij The Streetfood Club in Utrecht!

Ben je op zoek naar een restaurant waar je die perfecte Insta foto kan maken en waar het eten ook nog eens super lekker...

Hier eet je dé ul-tie-me hamburgers!

Er gaat niets boven een heerlijke burger! Wij zijn opzoek gegaan naar de plekjes waar je dé ul-tie-me hamburgers kan eten. Lees snel verder! 1....

Zo maak je een Italiaanse limoncello taart!

Limoncello is niet alleen maar lekker om te drinken, want in taartvorm smaakt het zelfs nog beter! Deze taart kost misschien iets meer tijd...